Festivalul Filmului Palestinian, prima editie

Festivalul Filmului Palestinian, aflat in 2018 la prima editie, este proiectul de suflet al centrului nostru. Nascut din dorinta de a promova cinematografia palestiniana publicului din România, acest proiect s-a bucurat de un succes nesperat. O experienta extrem de frumoasa pentru noi. Va multumim!

Desi Bucureștiul este un oras bogat in evenimente cinematografice, Festivalul Filmului Palestinian isi va gasi cu siguranta locul sau.

Pentru ca este un festival necesar, acoperind un gol. Si pentru ca mizeaza pe o selectie solida, cu filme care se vor vedea in majoritate in premiera in Romania. Un festival care nu se adreseaza, bineineteles, doar comunitatii palestiniene sau arabe. Festivalul vrea sa aduca in sala de cinema un public cat mai numeros, interesat atat de arta filmului, cat si de cultura palestiniana.

Pentru ca filmul ne poate apropia. Si ne poate ajuta sa ne cunoastem.

Ziua 1

Prima zi de festival a coincis cu Gala de deschidere a Festivalului Filmului Palestinian si am avut proiectia de film Wajib – Invitație la nuntă (2017, 96 min.), regia Annemarie Jacir.

Dupa proiectie am avut un moment special Q/A cu indragitul actor si regizor Mohammad Bakri, unul dintre invitatii speciali ai editiei.

Ziua 2

Programul celei de-a doua zi de festival a beneficiat de doua proiectii de filme.

De la ora 18:00, proiectia filmului documentar Gaza Surf Club (2016, 87 min.), un film in regia lui Philip Gnadt si a lui Mickey Yamine.

Cea de-a doua proiectie a fost filmul 3000 de nopţi (2015, 103 min.), debutul in lungmetrajul de fictiune al regizoarei Mai Masri, prezentat la festivalurile de la Toronto, Londra, Busan sau Valladolid.

Ziua 3

Ales cel mai bun documentar din sectiunea Panorama a Festivalului de la Berlin si selectat ulterior în numeroase alte festivaluri de prestigiu, Vanatoare de fantome („Ghost Hunting”, 2017) este al doilea film al regizorului Raed Andoni, selectia Palestinei la Premiile Oscar 2019, este proiectia speciala de film ce a inchis prima editie a festivalului.

Dupa proiectia de film a avut loc si o sesiune Q/A cu regizorul Raed Andoni.

Invitați speciali, sesiuni de Q/A

MC-ul festivalului a fost indragitul actor si regizor de teatru Paul Cimpoieru.

Selectionerul festivalului: Ionut Mares.

Gazda sesiunilor de Q/A a fost criticul de film Ileana Birsan.

Sumar

  • Peste 1100 de participanti
  • 2 invitați speciali, regizorul si actorul Mohamed Bakri și regizorul Raed Andoni
  • 5 proiectii de film

 

Organizat de

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish

In parteneriat cu

Ministerul Culturii din Palestina, Ambasada Statului Palestina la Bucuresti

Festivaluri partenere

Luxor African Film Festival, Alexandria Film Festival, Sharm el-Sheikh Film Festival

Parteneri

Brands International, El Unico, La Casa del Habano, S. T. Dupont, ISOPAN, AQUA Carpatica, Nespresso, Alexandrion Trading, Brave Events, Soral Concept

Hub-ul festivalului

J’ai Bistrot

Vazut de Radio Guerrilla

Parteneri media

UTV, Music Channel, AGERPRESS, CineFAN.ro, Cinemagia.ro, Zile și Nopți, The Institute, Cineghid, Ziarul Metropolis, Munteanu, Raftul cu filme, Movie News, IQads, Feeder.ro

Bilete prin Eventbook

Contact: office@palestinianfilmfestival.org

Website: palestinianfilmfestival.org

contacteaza-ne

office@pccmd.org