DESPRE NOI

CENTRUL CULTURAL PALESTINIAN
MAHMOUD DARWISH

CINE SUNTEM

Centrul Cultural Palestian Mahmoud Darwish este o organizatie non-profit, infiintata in conformitate cu legislatia din Romania, neafiliata politic si independenta, care promoveaza cultura si valorile culturii palestiniene, valori cu radacini stravechi si asupra carora si-au pus amprenta cele mai insemnate civilizatii ale istoriei universale.

Chiar daca infiintarea Centrului are loc in mod formal de foarte putin timp, din 2018, activitatea sa se desfasoara deja pe parcursul ultimilor doi-trei ani, perioada de timp in care a fost construit un nucleu strategic si s-au organizat o serie de proiecte si activitati de succes, proiecte care au reusit sa creasca in mod semnificativ expunerea in spatiul public romanesc si interesul publicului roman pentru mostenirea culturala palestiniana.

In acest context, dorim sA creAm un cadru propice si profesional privind promovarea culturii, cercetarea istorica, sociala sau turistica si promovarea evenimentelor si personajelor reprezentative ale istoriei contemporane din Palestina, atat in tara, cat si in strainatate.

CUVANT DE INCEPUT

Fiti bineveniti pe pagina oficiala de internet a Centrului Cultural Palestinian in Romania. 

Spatiul online in care ne propunem sa descriem toate proiectele noastre si sa publicam toate informatiile despre activitatile noastre. Noutati sau recomandari, pe scurt, tot ceea ce are legatura cu activitatea noastra. Locul in care ne vom cunoaste mai bine si in care veti descoperi mai multe despre Palestina.

Sa inchidem ochii si sa ne imaginam o Palestina fascinanta, cu o istorie de mii de ani, cu oameni inimosi si primitori, cu o cultura ce te copleseste. Sa-i descoperim patrimoniul sau spiritual si sa-i intelegem, fie si ragaz de o clipa, complexitatea realitatilor sociale, politice, culturale sau de mediu.

Va invitam sa o descoperim si sa o cunoastem asa cum se cuvine. Impreuna. Prin cultura.

ionut trandafirescu, presedinte

ECHIPA
CENTRULUI CULTURAL PALESTINIAN

In spatele proiectelor Centrului s-a format o echipa inimoasa ce isi propune sa aduca cultura palestiniana in mijlocul audientei din Romania. O echipa relativ mica din punct de vedere numeric, dar care este animata de un interes comun. Noi suntem:

Ionut TrandafirescuWael El Ghadban, Miluta Flueras, Stefania Ilie, Kamal Almassri, Lamis Ahmad, Ileana Birsan, Bogdan Munteanu, Said Aboayesh, Ionut Mares, Anca Cristescu, Mihaela Constantinescu, Irinel Cirlanaru, Andreea Popescu.

Scrie-ne. Ne bucuram sa ne facem prieteni noi.

 

CE FACEM?

PROIECTELE PRINCIPALE SI ACTIVITATILE NOASTRE

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish este liantul care-si propune prin intreaga sa activitate sa reduca spatiul dintre extreme, de cele mai multe ori paradoxale, in care spatiul public din intreaga lume reuseste sa exileze pe nedrept existenta poporului palestinian si a culturii lui.

Strategia proiectelor nostre culturale este foarte simpla si bine definita. Directiile principale sunt mentionate mai jos.

EDITURA
CENTRULUI CULTURAL PALESTINIAN

Un aspect extrem de important pentru activitatea noastra este si acela de a promova literatura palestiniena in randul cititorilor din Romania. Scriitorii palestinieni sunt extrem de cunoscuti la nivel international si ne dorim ca acestia sa beneficieze si de opere traduse in limba romana.

De la poezie la proza, de la ghiduri turistice la albume de fotografii, titlurile publicate de noi vor arata frumusetea culturii palestiniene.

FESTIVALUL FILMULUI PALESTINIAN

Exista un cinema palestinian astazi? Cum arata acest cinema? Ce il uneste? Ce preocupari au cineastii palestinieni? Cum sunt realitatile palestiniene trecute prin filtrul artei cinematografice?


Vrem sa oferim un raspuns cat mai complex la toate aceste intrebari. Festivalul isi propune sa aduca in fata publicului din Romania cele mai relevante opere cinematografice palestiniene ale momentului.

Pe langa proiectele principale, editura si festivalul de film, activitatile si proiectele sunt fundamentate pe alte cateva cuvinte cheie sau domenii, domenii pe care le vom exploata prin tot ceea ce facem.

EDUCATIA

ARTELE VIZUALE

TURISMUL ALTERNATIV

MUZICA

CULTURA CIVICA

SPIRITUALITATEA

Salut! Marhaba!

Vrem sa ramanem in contact si vom fi foarte bucurosi sa ne scrii.

Fie despre activitatatile noastre, daca ai recomandari sau vrei sa te implici in proiectele noastre, sa ne ajuti in vreun fel sau pur simplu daca vrei sa ne spui ceva.

Scrie-ne un email sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru noutati.

RAMALLAH, PALESTINA

BUCURESTI, ROMANIA

strada Petre Aurelian 56, sector 1, Bucuresti
office@pccmd.org

IERUSALIM, PALESTINA

contacteaza-ne

office@pccmd.org