despre

CENTRUL CULTURAL PALESTINIAN
MAHMOUD DARWISH

CCPMD este o organizatie non-profit, independenta si neafiliata politic, care promoveaza cultura si valorile culturii palestiniene, valori cu radacini stravechi si asupra carora si-au pus amprenta cele mai insemnate civilizatii ale istoriei universale.

Our Customers

Palestine – فلسطين‎ – Filastīn

PALESTINA, TARA SFANTA

Palestina, vechea Tara a Canaanului, considerata leaganul civilizatiei, detine un loc unic in patrimoniul istoric si spiritual al lumii noastre. Iata de ce noi credem ca e datoria fiecarui om, secular sau religios, sa se bucure, dupa cum poate, de mostenirea ei. Asa a luat fiinta Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish.

Te invitam, asadar, sa cunosti poporul palestinian si cultura lui milenara, naucitoare prin vechimea si vastitatea ei, coplesitoare in dimensiunea ei umana, o sarbatoare a iubirii, a ospatiei si a unei neostoite nadejdi care cauta bucuria in lucrurile mici si adesea rodeste, din durere, ingaduinta si rabdare.

despre

ACTIVITATI SI PROIECTE

Activitatile si proiectele noastre sunt concepute pe termen lung si se incadreaza in cateva domenii principale, strategia fiind foarte simpla si bine definita, focusul fiind pe educatie, arte vizuale, turism alternativ, muzica, cultura civica, spiritualitate, publishing, cinematografie.

DESCOPERA!

Descoperim impreuna Palestina. Propunem o serie de activitati si proiecte care, prin cultura, vor vorbi despre o tara fascinanta.

DU VESTEA MAI DEPARTE!

Este important sa ajungem la oamenii interesati de ceea ce facem, iar tu poti sa duci vestea mai departe si putem crea impreuna o comunitate.

IMPLICA-TE!

Avem, punctual, nevoie de ajutor si de oameni pasionati, iar tu te poti implica fie in proiecte punctuale, fie in proiecte pe termen lung.

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER!

Aboneaza-te la newsletterul nostru si poti afla in cel mai scurt timp noutatile noastre, noutati despre evenimentele noastre, pe scurt, despre activitatea noastra.

PROIECTE

FESTIVALUL FILMULUI PALESTINIAN

Exista un cinema palestinian astazi? Cum arata acest cinema? Ce il uneste? Ce preocupari au cineastii palestinieni? Cum sunt realitatile palestiniene trecute prin filtrul artei cinematografice?

Vrem sa oferim un raspuns cat mai complex la aceste intrebari. Festivalul isi propune sa aduca in fata publicului din Romania cele mai relevante opere cinematografice palestiniene ale momentului. Pentru ca filmul ne poate apropia. Si ne poate ajuta sa ne cunoastem.

5

PROIECTII DE FILM

1100+

PARTICIPANTI

2

INVITATI SPECIALI

PROIECTE

EDITURA
CENTRULUI CULTURAL PALESTINIAN

Un aspect extrem de important pentru activitatea noastra este si acela de a promova literatura palestiniena in randul cititorilor din Romania. Scriitorii palestinieni sunt extrem de cunoscuti la nivel international si ne dorim ca acestia sa beneficieze si de opere traduse in limba romana.

De la poezie la proza, de la ghiduri turistice la albume de fotografii, titlurile publicate de noi vor arata frumusetea culturii palestiniene.


Te invitam sa te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a afla cel mai repede informatii si noutati cu privire la activitatea noastra.


contacteaza-ne

office@pccmd.org